R.T. praktijk Persoonsgericht leren
Leren op een manier die bij JOU past!


Wat kan ik voor jou doen? 

Mijn praktijk heet Persoonsgericht leren. Mijn doel is om samen op zoek te gaan naar een manier van leren die het beste bij JOU past. 

Samen met jouw ouders start ik met een kennismakingsgesprek. Daarin leren we elkaar beter kennen en ik zal alle vragen van jouw ouders proberen te beantwoorden. Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek. 
Bij het intakegesprek luister ik naar wat jij zou willen leren en samen gaan we op zoek naar een manier die het beste bij JOU past om verder te komen in het leerproces. We gaan op zoek naar jouw kwaliteiten en zetten die in om de leerstof die jij moeilijk vindt aan te pakken en onder de knie te krijgen. 
In de meeste gevallen wordt er een diagnostisch onderzoek verricht om vervolgens een handelingsplan op te stellen. Een diagnostisch onderzoek is een toets om te ontdekken wat je allemaal al goed kunt en wat je nog lastig vindt. Er zal een inschatting gemaakt worden van het aantal behandelingen dat nodig is om het doel dat we samen hebben opgesteld te bereiken. De behandelingen zullen vorm krijgen vanuit wetenschappelijk bewezen inzichten. Dat betekent dat er onderzoek is gedaan of de hulp die jij krijgt ook echt helpt.
Na de behandelingen vindt er een evaluatie plaats om te zien of het ons gelukt is het doel te bereiken. 

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijkruimte aan huis. In samenspraak met de school is het ook mogelijk om de behandeling op school te laten plaatsvinden.
Eveneens is het voor basisscholen mogelijk om contact met mij op te nemen om extra zorg in de vorm van arrangementen te boeken.

Voor de volgende zaken kan hulp in worden geschakeld:

  • lezen, trainer "Theaterlezen"
  • woordenschat
  • begrijpend lezen, trainer "Alle teksten de baas!"
  • spelling
  • rekenen, trainer "Succes met Rekenen!"
  • leren leren
  • (specifieke hulp: TOS, dyslexie, dyscalculie/ERWD)


 

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!